Over ons

Ik ben Sandra Koedood, de oprichter en coach achter Hart in Bedrijf. Mijn missie is om leidinggevenden, teams en professionals te begeleiden naar persoonlijk leiderschap, werkgeluk en een diepere onderlinge verbondenheid op de werkvloer.

 

De ‘Essentieverslinder’

Als Type 4 in het Enneagram is het mijn natuur om me te richten op de essentie, de kern van mensen en situaties. Zelfs als kind was ik al gefascineerd door de diepere vragen die schuilgaan achter ons gedrag en onze menselijke aard. Mijn moeder herinnert zich dat ik als kind eindeloos “waarom” vroeg, en deze nieuwsgierigheid naar de drijfveren van menselijk gedrag heeft uiteindelijk geleid tot het werk dat ik nu doe. Dit weerspiegelt meteen mijn aanpak: diepgaand en gericht op transformatie.

In mijn werk blijf ik trouw aan mijn eigen authenticiteit en moedig ik anderen aan hetzelfde te doen. Volgens mij leidt oprechtheid tot de meest open en solide relaties. En op een stevig fundament kan een solide structuur worden opgebouwd.

 

Mijn Persoonlijke Reis

Rond mijn twintigste heb ik een diepe persoonlijke crisis doorgemaakt, wat het begin was van mijn reis naar het opbouwen van mijn eigen fundament en persoonlijk leiderschap. Het vinden van regie in mijn leven was een uitdagende en soms zware weg, maar het heeft me enorm veel kracht en inzicht opgeleverd. Deze elementen gebruik ik nu uitgebreid in mijn coaching om anderen te begeleiden op hun pad naar persoonlijk leiderschap.

 

Een van mijn sterke punten in coaching is mijn vermogen om snel tot de kern van een probleem te komen en te begrijpen welke belemmerende patronen iemand heeft ontwikkeld. Deze inzichten omzetten in nieuw gedrag in de praktijk leidt tot diepgaande en blijvende groei en verandering.

 

Keerpunt

De crisis die ik doormaakte was een cruciaal keerpunt dat me op mijn eigen pad bracht. Dit pad heeft geleid tot het werk dat ik nu met passie doe. Mijn carrière begon met een HBO-opleiding Vaktherapie, wat een stevige basis bood voor het bieden van psychologische hulp. Deze basis heb ik aangevuld met trainingen in systemisch werk, Enneagram-training, Voice Dialogue en Professioneel Teamcoaching. Daarnaast heb ik talloze vakliteratuurboeken verslonden, en zelfs op vakantie voor mijn tent kan ik het niet laten om te lezen over mijn vakgebied.

Sandra Koedood Coaching Eindhoven

Teams

Bij het begeleiden van teams ligt mijn eerste focus op het creëren van een solide basis van onderling vertrouwen en openheid. Wanneer deze basis gelegd is en teamleden open en eerlijk met elkaar kunnen communiceren, ontstaat er een stabiele en veilige grond om gezamenlijk grote stappen te zetten.

 

Samen met mijn collega Brend Seinen van Passie in Bedrijf begeleid ik teamontwikkelingstrajecten waarbij we inzetten op een duurzame beweging naar meer werkplezier, onderlinge verbondenheid en positief resultaat.

 

Het tot stand brengen van onderlinge verbinding binnen teams en organisaties vervult mij met passie en geeft me het gevoel dat ik een wezenlijke en positieve bijdrage lever aan de wereld. Dit raakt aan mijn diepste motivatie in mijn werk: het brengen van meer ontspanning, verbinding en werkplezier op de werkvloer. Vanuit dat fundament komt ieders potentieel tot bloei en leidt dit tot groeiende resultaten.

 

Vrije tijd

Naast mijn werk geniet ik van (moes)tuinieren, zingen en muziek maken. Samen met mijn vrouw Renée, onze drie dochters Floortje, Isabelle en Sam, en onze kat Moos, wonen we in het fijne Son en Breugel.

 

Ik nodig je uit contact op te nemen als je door wilt praten over teamontwikkeling of coaching binnen jullie team of organisatie. Vanaf het eerste contact denk ik graag met je mee in wat er nodig is binnen jullie situatie. Aarzel niet om contact met me op te nemen via telefoon of e-mail. Je bent van harte welkom.

 

Een mooie dag toegewenst!

Sandra Koedood