Over mij

Ik ben Sandra Koedood, oprichter en coach van Hart in Bedrijf. Ik begeleid leidinggevenden, teams en professionals richting persoonlijk leiderschap, werkgeluk en meer onderlinge verbondenheid op de werkvloer. 

 

De kern

Als type 4 van het Enneagram is het voor mij een vanzelfsprekendheid om met de essentie, de kern, van mensen en situaties bezig te zijn. Als kind al hield ik mij het liefst bezig met dieperliggende vragen achter ons handelen en ons mens-zijn. Mijn moeder vertelde mij dat ik als kind oneindig veel ‘waarom-vragen’ stelde en deze nieuwsgierigheid naar het ontstaan van menselijk gedrag heeft uiteindelijk geleid naar het werk wat ik nu doe. Dit kenmerkt daarmee gelijk mijn manier van werken: diepgaand en veranderingsgericht.

 

In mijn werk blijf ik dicht bij mijzelf en ik nodig anderen uit dat ook te doen. Authentiek zijn levert in mijn optiek de meest open en stabiele relaties op. En op een stevig fundament kan een stevig huis worden gebouwd. 

 

Mijn eigen weg

Rond mijn twintigste ben ik door een flinke crisis heengegaan en startte mijn proces voor het opbouwen van mijn eigen fundament en mijn persoonlijk leiderschap. Het vinden van de regie in mijn leven was een uitdagende en soms zware weg, maar heeft mij veel kracht en inzicht opgeleverd. Elementen die ik nu veelvuldig gebruik in het coachen van mensen richting persoonlijk leiderschap.

 

In mijn individuele coaching is het mijn kracht om snel tot de kern te komen en te doorgronden in welke belemmerende patronen de ander terecht is gekomen. Deze inzichten vertalen naar nieuw gedrag in de praktijk, brengt diepgaande en duurzame groei en verandering.

 

Keerpunt

De crisis waar ik in terecht kwam is een belangrijk keerpunt geweest waardoor ik op mijn eigen pad terecht kwam. Dit pad leidde tot het werk wat ik nu doe. Het startpunt van mijn loopbaan is de HBO-opleiding Vaktherapie geweest, een mooi gedegen basis voor het bieden van psychologische hulp. Deze basis heb ik uitgebreid met systemisch werken, opleiding tot Enneagram trainer, Voice Dialogue en een opleiding tot teamcoach. Daarnaast heb ik vele vakliteratuur boeken gelezen en zelfs op mijn vakantie, voor de tent, kan ik het niet laten om te lezen over mijn vak.

Sandra Koedood Coaching Eindhoven

Teams

In het werken met teams richt ik mij in eerste instantie op het fundament van onderling vertrouwen en openheid. Als deze basis er is, als men open en eerlijk met elkaar durft om te gaan, dan is er een stabiele en veilige basis om grote stappen met elkaar te kunnen zetten. 

 

Onderlinge verbinding tot stand brengen in teams en organisaties laat mijn hart sneller kloppen en geeft mij het gevoel dat ik iets wezenlijks en positiefs bijdraag aan de wereld. En dat raakt aan mijn grootste drijfveer achter mijn werk: meer liefde brengen op de werkvloer.

 

Hoe het kan zijn

Want als er meer liefde op de werkvloer is, dan is er meer gelijkwaardigheid en bouwen we samen voor een groter doel. Dan gaan we eerlijk met elkaar om en gunnen we elkaar het succes. Dan proberen we zelfbewust en opbouwend met onszelf en anderen om te gaan en dragen we vooral zorg voor de mens in de organisatie, in plaats van het geld of het succes leidend te laten zijn. Meer liefde op de werkvloer betekent meer openheid over hoe het echt met je gaat en tijd en aandacht om elkaar te horen. 

 

Als liefde het fundament is van jezelf, je team of organisatie, dan kom je in je kracht en ontstaat er een klimaat waarin ieders potentie tevoorschijn komt met een groeiend resultaat tot gevolg.

 

Dat is waar ik in geloof en dat is waar ik me dagelijks voor inzet.

 

Naast mijn werk houd ik mij graag bezig met (moes)tuinieren, zingen en het maken van muziek. Samen met mijn vrouw Renée, onze 3 dochters Floortje, Isabelle en Sam en onze kat Moos, wonen we in het mooie Son en Breugel. 

 

Wil je verder kennismaken? Neem gerust contact op via telefoon of mail.

 

Een mooie dag!

Sandra koedood