Kan zelfvertrouwen groeien door je kwetsbaar op te stellen?

groeien in zelfvertrouwen door kwetsbaar te zijn

Kan zelfvertrouwen groeien door je kwetsbaar op te stellen?

Je kwetsbaar opstellen is iets wat we over het algemeen liever niet doen, zeker niet als je weinig zelfvertrouwen hebt. Het idee bestaat dat je je van je sterkste kant moet laten zien, omdat je dan de meeste kans op erkenning en waardering hebt. Wil je groeien in zelfvertrouwen? Dan is het belangrijk dat je leert hoe je je kwetsbaar op kunt stellen, zodat je durft te zijn wie je bent.

De kracht van kwetsbaarheid

Als je je kwetsbaar opstelt ‘ontwapen’ je jezelf en vertel je eerlijk hoe jij iets ziet of ervaart. Je laat jezelf zien, precies zoals je bent; met je sterke en minder sterke kanten. Je bent open en je maakt contact met de ander, niet vanuit strijd, maar vanuit verbinding. Hierdoor is de kans groot dat de ander ook ontspant en contact met je maakt, wat weer de kans vergroot op erkenning en samenwerking.

Toch vinden we het over het algemeen erg lastig om kwetsbaar te zijn. Waarom is dat toch? Waarom doen we er alles aan om ons te beschermen?

Ons overlevingssysteem aan het stuur

Het is van nature voor ons niet vanzelfsprekend om ons kwetsbaar op te stellen. Vanuit ons instinct om te overleven proberen wij onze kwetsbaarheid te verbergen en voelt het als potentieel gevaarlijk om ons schild te laten zakken. Als je ziet waar we evolutionair vandaan komen, is dit eigenlijk niet zo gek.

De hele natuur is gericht op overleven waarin de kwetsbare vaak de prooi is; het element wat niet overleeft! Je kwetsbaar tonen is voor de overleving dus niet heel gunstig geweest en dit dragen wij nog bij ons in ons overlevingssysteem, verankerd in ons brein. 

Reëel gezien loopt je bestaan geen gevaar als iemand een afwijzende reactie geeft, toch kan het voelen of de wereld vergaat, je wordt bang en doe je er alles aan om de goedkeuring van de ander te krijgen.

Hoe kan dit gaan in de praktijk?

Een voorbeeld: Je werkt samen met je collega en je loopt vast in een bepaald project. Je weet dat je vastloopt omdat je in dit onderdeel niet goed bent, het is niet je sterkste kant. Hoe ga je hiermee om?

Optie 1: Je probeert te verbergen dat je niet goed bent in het betreffende onderdeel. Je verzet je tegen het idee om eerlijk met je collega te bespreken waar je niet goed in bent en hulp te vragen. Je bent bang dat de ander jouw onzekerheid ziet en dat je positie op je werk niet meer veilig is. Misschien vertelt hij het tegen je manager en dan kunnen er balletjes de verkeerde kant op gaan rollen. Je kiest ervoor je te beschermen; je doet of er niets aan de hand is en je alles onder controle hebt……. 

Ondertussen:

  • heb je geen controle op jezelf, de ander of de situatie
  • doe je je anders voor dan je op dat moment bent
  • kost dit je veel energie
  • bestaat de kans dat je gaat piekeren
  • raak je uit contact met je collega
  • krijg je stress
  • word je kritisch op jezelf
  • zakt je zelfvertrouwen
  • trek je je terug zal er alles aan moeten doen om niet door de mand te vallen.

 Je collega zal waarschijnlijk iets aan je merken maar niet begrijpen wat er speelt. Mogelijk zal hij een eigen invulling en verklaring geven van jouw gedrag, welke niet strookt met de werkelijkheid.  En zo ontstaat er onderhuids een onduidelijk, negatief patroon in de interactie tussen jou en je collega.

Of……

Optie 2: Je kiest ervoor om eerlijk te zijn en te delen met je collega dat je ergens vastloopt en je er niet uitkomt, met de vraag of hij je misschien kan helpen. 10 tegen 1 dat je collega daar weinig gedachtes bij heeft en zal kijken hoe hij jou kan helpen. De volgende keer zal je collega zich ook gemakkelijker kwetsbaar opstellen naar jou, daarnaast zullen zijn verwachtingen naar jou toe reëler zijn.

Moed

Kwetsbaarheid wordt kracht als je moedig en vanuit vertrouwen jezelf durft te zijn. Doordat je kiest voor vertrouwen en kiest voor oprechtheid in het contact, heb je een grote invloed op de relatie en zal er over en weer meer begrip en waardering zijn voor elkaar. Vaak inspireert het de ander ook om zijn of haar wapens te laten zakken en zichzelf te zijn bij jou. De ontspanning die dit geeft én het klimaat van vertrouwen en verbinding zorgen ervoor dat jouw gevoel van zelfvertrouwen toeneemt en kan groeien binnen een veilig klimaat.

Oefening

Als het idee van kwetsbaarheid je inspireert, probeer dan eens op kleine schaal wat meer jezelf te laten zien zoals je bent. Je kunt oefenen door eerst te herkennen wanneer je je verdedigt, de neiging voelt je te bewijzen, een ‘foutje’ probeert te verdoezelen of niet durft te zeggen als je iets niet weet of begrijpt. Begin met kwetsbaarheid te oefenen bij iemand die je heel erg vertrouwd. Het helpt als je eerst vertelt waar je mee bezig bent en dat je wilt gaan oefenen met kwetsbaar zijn. Kijk dan of je op momenten echt en eerlijk kunt zijn en probeer je daarbij ook bewust te zijn wat het met jou doet. Grote kans dat je een klein jubeltje van binnen voelt als je het lef hebt om jezelf te zijn.

Leuk als je je ervaring hieronder wilt delen! Zo kunnen we elkaar inspireren 🙂

Wil je meer lezen over de persoonlijke coaching die ik bied? Klik dan hier.

Hartelijke groet,

Sandra