Training: Aan het stuur

 

Op weg naar persoonlijk en authentiek leiderschap

Wie zit er aan het stuur van jouw ‘voertuig’?

De training AAN HET STUUR is een praktische training gericht op het op een diep niveau leren kennen van jezelf en het doorbreken van ongezonde gewoontes. Je leert hoe je dichtbij jezelf kunt blijven en hoe je daadkrachtig tevoorschijn kunt komen in jouw eigenheid.

 

Herken je dit?

Je wilt een sprong vooruit maken in je persoonlijke ontwikkeling. Al geruime tijd loop je vast in bepaalt gedrag en je merkt dat je je hierdoor onzeker, verkrampt en gestrest voelt. Je verlangt naar ‘the next level’ in jezelf en je zoekt daarbij naar handvatten voor persoonlijk leiderschap, regie en meer zelfvertrouwen.

 

(Wil je weten wat persoonlijk leiderschap precies is? Lees hier mijn blog over dit onderwerp).

 

Bijvoorbeeld

 • Het is voor jou lastig om de controle los te laten en je trekt daardoor veel naar je toe. Hierdoor ben jij voor veel dingen verantwoordelijk geworden en heb je stress.
 • Je bent perfectionistisch en bent veel van je tijd bezig met ‘het goed willen doen’, hierdoor kun je moeilijk ontspannen en genieten.
 • Jouw onzekerheid zorgt ervoor dat je bang bent om te falen. Je hebt de neiging om in je schulp te kruipen en op een ander moment heb je de neiging je te gaan bewijzen. Je zou je graag vrijer willen voelen en gemakkelijker jezelf willen kunnen zijn; authentiek en puur.
 • In relaties ben je meer gericht op de ander dan op jezelf en wat goed is voor jou.
 • Het nemen van beslissingen vind je op dit moment moeilijk, je twijfelt vaak aan jezelf en wat je zal doen.

 

We zetten in op

 • op een diep niveau leren kennen van jezelf
 • doorbreken van patronen waar je nu in vastloopt
 • activeren en bevrijden van de leider in jezelf

 

Krachtige tools

Deze training is gebaseerd op 4 krachtige tools.

 

 1. Het Enneagram. Het Enneagram is een zeer krachtige tool voor diepgaande kennis van je eigen persoonlijkheid, gedrag, voorkeuren, basisangst en overlevingsgedrag. Je kunt het gebruiken als ontwikkelmodel en tegelijk feedback model en het helpt jou uit te groeien tot de beste versie van jezelf. Wil je meer zicht en grip op onbewust gedrag? En wil je dichtbij jezelf kunnen leven en leren hoe je je natuurlijke talenten de ruimte kunt geven? Omarm het Enneagram en er ontstaat een paradigma verschuiving in hoe je kijkt naar jezelf en naar anderen. Lees hier meer over het Enneagram en wat het voor jou kan betekenen.
 2. De innerlijke waarnemer. Met je innerlijke waarnemer als beste vriend heb je het vermogen om zonder oordeel naar jezelf te kijken in een meditatieve staat. Je bekijkt je denken, voelen en handelen van een afstand, zonder erin verwikkeld te raken. Hierdoor train je jouw bewuste aanwezigheid en kun je grip krijgen op je gedrag. Essentieel om tot rustige en stabiele verandering te komen.
 3. Laagdempelig lichaamswerk. Het lichaam is de basis voor een gevoel van vertrouwen en vertrouwen heb je nodig om nieuwe stappen te kunnen maken. Veel van ons gedrag is gebaseerd op angst en controle waardoor je lichaam verkrampt en je de zekerheid zoekt in je hoofd en het denken. Daarom gaan we heel bewust in deze training naar het lichaam en leer je om je lichaam te ontspannen, vertrouwen en je gevoel toe te laten.
 4. Voice dialogue. Volgens deze methode bestaan we allemaal uit verschillende subpersonen. Er is een subpersoon in jou die vrij is en ontspannen, maar er is bijvoorbeeld ook een subpersoon in je die kritisch is en gericht op controle. Door zicht te krijgen op je eigen subpersonen en wanneer ze ‘aan het stuur zitten’ krijg je meer grip op jezelf en kun je gemakkelijker sturing geven aan bijvoorbeeld zo’n criticus. Lees hier meer over Voice Dialogue.

 

Als ervaren coach met psychomotorische achtergrond breng ik je op een praktische manier weer in een gezonde relatie met je lichaam en gevoelsleven.

 

De sprong wagen

Ik nodig je uit om de diepte in te gaan en tegelijk de sprong te wagen buiten je comfort zone. Want alleen door buiten je comfort zone te gaan kun je veranderen. Daarbinnen lijkt het ‘veilig en bekend’, maar het brengt je hetzelfde als wat je al jaren doet.

 

De coach

Binnen een veilige setting begeleid en motiveer ik je om uit te groeien tot de beste versie van jezelf  en de leiding te nemen over jezelf en alles wat jij bent.

 

Mijn passie voor persoonlijk leiderschap komt voort uit mijn eigen ervaring. Ik ben zelf een mooie en intensieve weg gegaan richting persoonlijk leiderschap en het bewust doorbreken van gedrag waardoor ik niet goed in mijn vel zat. Ik heb uiteindelijk mijn leven zo ingericht dat het echt past bij wie ik ben en zo probeer ik elke dag in mijn leven te staan. Lees hier meer over mij.

 

 

Ben jij toe aan een nieuwe start?

 

 

Met de training krijg je

 • Inzicht in jezelf; je kwaliteiten, drijfveer en overlevingspatronen.
 • Het leren kennen van je basisangst en wat ervoor zorgt dat je blokkeert.
 • Een diepgaand proces gericht op blijvende verandering en groei.
 • Handvatten om thuis toe te passen.
 • De ruimte om praktijksituaties in te brengen.
 • Heldere inzichten en oefeningen waarmee je je patroon kunt doorbreken.
 • Een prettige en oordeelvrije omgeving waarin je kwetsbaar kunt zijn en kunt onderzoeken en oefenen.
 • Inspiratie en motivatie om daadwerkelijk stappen te maken.

 

De praktisch zaken op een rijtje

Dagdelen: 8 donderdagavonden 19:00 – 21:30 uur

Deelnemers: min. 4, max. 8

Start: 7 Januari

Locatie: De Verbindende Factor, Nuenen

Kosten: € 495,- euro (60,-per sessie)

 

Wil je meer informatie? Overleggen of deze training past bij jouw situatie? Of wil je je aanmelden? Via onderstaande button kun je mij een persoonlijk bericht sturen.

Wil je op de hoogte blijven en mijn nieuwsbrief ontvangen?

Ongeveer 2 keer per maand ontvang je een blog en een update van mijn activiteiten. Je kunt je daarvoor hier aanmelden.