Bij burn-out & stress

Burn-out betekent letterlijk: opgebrand zijn. Je hebt jezelf te lang overbelast en je lichaam en geest zijn uitgeput. Helder en systematisch denken, emoties verwerken: het lukt je niet meer. Ontspannen is moeilijk, je kunt bijna niet meer stoppen met actief zijn. Het lijkt of je op een sneltrein zit waar je niet meer vanaf kunt, terwijl je tegelijkertijd heel moe bent.

 

Met coaching de regie weer in handen

Een burn-out is een ingrijpende gebeurtenis in je leven. Het goede nieuws: je kunt ervan herstellen. Bij een burn-out is professionele begeleiding vaak heel effectief – je krijgt concreet aangereikt hoe je tot rust komt en van vermoeidheid kunt herstellen.

Een omslag in je leven?

Hoe gek het ook klinkt: een burn-out kan een omslag betekenen in je leven. Een moeilijke periode kan jou uitnodigen dingen anders te benaderen, zodat je energie krijgt van wat je doet en niet langer alleen energie inlevert.

 

Coaching bij burn-out: het traject

 

Het burn-out-traject van Hart in Bedrijf is een traject onder leiding van ervaren coach Sandra Koedood. De begeleiding is specifiek afgestemd op jouw situatie en vragen. In het traject werk je doelgericht en praktisch toe naar het terugnemen van de regie over jezelf, je lichamelijke klachten, je vermoeidheid en bovenal: over je energie. Je leert hoe je het beste kunt omgaan met stressvolle gebeurtenissen en hoe je je kunt verhouden tot situaties en mensen in je werk en privéleven. Je leert grenzen herkennen, zodat je ernaar kunt handelen. Je leert ook je valkuilen te herkennen en patronen te doorbreken.

 

Sandra Koedood neemt werkgerelateerde zaken mee in haar analyse. Waar mogelijk vindt samenwerking plaats tussen werkgever, werknemer, coach en arbo-arts, omdat dat herstel bespoedigt. De duur van het traject is van verschillende factoren afhankelijk. Hart in Bedrijf vindt het van belang om altijd zo effectief en oplossingsgericht mogelijk aan de slag te gaan. Gemiddeld duurt een traject 8 tot 10 sessies.

 

Jouw persoonlijke opbrengst is:

  • herstel van de vermoeidheid: fysiek en mentaal
  • weer leren ontspannen en genieten
  • inzicht in de oorzaak van de burn-out
  • gedragspatronen leren doorbreken
  • nieuwe vaardigheden aanleren – bijvoorbeeld grenzen leren stellen, voor jezelf opkomen, eigen behoeften meer centraal stellen, minder hoge eisen stellen
  • zo nodig: re-integreren op je werk

Interesse?

Wil je kennis maken of meer informatie? Neem contact op voor een gratis kennismaking door een berichtje te sturen met onderstaand contactformulier. Je bent van harte welkom!

In verband met het Coronavirus is de coaching ook online mogelijk. Online coaching verloopt via Skype of Zoom en heeft inhoudelijk evenveel waarde als face to face coaching. Zelf een keer ervaren hoe dat is? Je kunt nu gratis online kennismaken.

Wil je op de hoogte blijven en mijn nieuwsbrief ontvangen?