Stress & burn-out coaching in regio Eindhoven

Hart in Bedrijf biedt burn-out coaching in Eindhoven gericht op het terugkrijgen van je energie en het weer terugvinden van de grip op jezelf.

 

Burn-out coaching Eindhoven

Een burn-out is een aangrijpende gebeurtenis in je leven. Als je een burn-out hebt, of tegen een burn-out aanzit, dan probeer je vaak al langere tijd om overeind te blijven. Misschien heb je lang geprobeerd jezelf staande te houden ten opzichte van een hoge werkdruk bij het bedrijf waar je werkt. Of wellicht heb je geprobeerd veel ballen tegelijk hoog te houden en ben je langzaam in een neerwaartse spiraal van stress en vermoeidheid geraakt.

 

Hoe jouw situatie ook is ontstaan, het gevoel wat bij iedereen met een burn-out speelt, is dat je geen grip meer hebt op jezelf en de omstandigheden waar je je in bevindt. Je weet niet meer hoe je moet ontspannen, hoe je tot rust kan komen en hoe je uit de vicieuze cirkel komt waar je in zit.

 

En dat is een heel lastig en gevoel.

 

Wat is een burn-out?

Een burn-out betekent letterlijk: opgebrand zijn. Je hebt jezelf te lang overbelast en je lichaam en geest zijn uitgeput. Helder en systematisch denken, emoties verwerken: het lukt je niet meer. Ontspannen is moeilijk, je kunt bijna niet meer stoppen met actief zijn. Het lijkt of je op een sneltrein zit waar je niet meer vanaf kunt, terwijl je tegelijkertijd heel moe bent.

 

Een aantal burn-out symptomen zijn

 • Continu gejaagd gevoel
 • Moeilijk kunnen ontspannen
 • Actief zijn
 • Vermoeidheid
 • Slecht slapen
 • Emotioneel instabiel
 • Geïrriteerd
 • Gespannen spieren
 • Pijnlijke rug/nek
 • Hoofdpijn
 • Angstige gevoelens
 • Snel schrikken

 

Met coaching de regie weer in handen

Hoe heftig een burn-out ook kan zijn, het goede nieuws is dat je er weer van kunt herstellen. Bij een burn-out is professionele begeleiding vaak heel effectief; je krijgt concreet aangereikt hoe je tot rust kunt komen en van je vermoeidheid kunt herstellen. Je krijgt inzicht in je eigen gedragspatronen en valkuilen, zodat je effectief de weg weer terug kunt vinden naar regie en balans.

Stress & Burn-out Coaching Eindhoven

Een omslag in je leven?

Hoe gek het ook klinkt: een burn-out kan een omslag betekenen in je leven. Een moeilijke periode kan jou uitnodigen dingen anders te benaderen, zodat je energie krijgt van wat je doet en niet langer alleen energie inlevert.

 

Stress & Burn-out Coaching Eindhoven: het traject

Gedurende het burn-out-traject begeleid ik je, als burn-out coach, met veel betrokkenheid en ervaring. De begeleiding is specifiek afgestemd op jouw situatie en vragen. In het traject werk je doelgericht en praktisch toe naar het terugnemen van de regie over jezelf, je lichamelijke klachten, je vermoeidheid en bovenal: over je energie. Je leert hoe je het beste kunt omgaan met stressvolle gebeurtenissen en hoe je je kunt verhouden tot situaties en mensen in je werk en privéleven. Door beter je grenzen te leren herkennen, kun je hier adequaat naar gaan handelen. Daarnaast leer je je valkuilen herkennen en ineffectieve patronen te doorbreken.

 

Tijdens het traject neem ik werk gerelateerde zaken mee in mijn analyse. Waar mogelijk vindt samenwerking plaats tussen werkgever, werknemer, coach en arbo-arts, uit ervaring blijkt dat deze samenwerking het herstel kan bespoedigen. De duur van het traject is van verschillende factoren afhankelijk, maar voorop in de aanpak staat effectiviteit en een zo snel mogelijke terugkeer naar werk.

 

Effectieve coaching

Met 13 jaar ervaring in het werken met stress- en burn-out gerelateerde vragen is de effectiviteit van mijn coaching inmiddels groot. We gaan gedegen en concreet aan de slag en richten ons naast het hier en nu ook op de oorsprong van jouw gedrag. We onderzoeken diepgaand waarom je doet wat je doet en hoe je deze automatische reactiepatronen kunt ombuigen naar nieuw en constructief gedrag.

 

Zodat jij je weer vrij en krachtig kunt gaan voelen en de touwtjes zelf in handen hebt in je werk en leven.

 

Wil je meer lezen over mijn achtergrond als coach en de drijfveren in mijn werk? Lees dan hier verder.

 

Direct een afspraak maken? Laat hier je gegevens achter en ik neem contact met je op.

In de coaching bij Hart in Bedrijf, leer je hoe je dichtbij jezelf kunt blijven

en hoe je de regie kunt nemen over jouw leven.

Laat hier je mail achter als je wilt dat ik contact met je opneem.

Jouw persoonlijke opbrengst?

 • herstel van je vermoeidheid en het terug krijgen van je energie en plezier
 • tools om tot ontspanning en rust te komen
 • inzicht in de oorzaak van de burn-out
 • je leert hoe je gedragspatronen doorbreekt die de burn-out in stand houden, denk aan perfectionisme, kritisch zijn, hoge verwachtingen hebben
 • nieuwe vaardigheden aanleren – bijvoorbeeld grenzen leren stellen, voor jezelf opkomen, eigen behoeften meer centraal stellen, minder hoge eisen stellen
 • zo nodig: re-integreren op je werk

 

Kennismaken?

Wil je kennis maken of meer informatie? Neem contact op voor een gratis kennismaking door een berichtje te sturen via het met contactformulier.

Je bent van harte welkom!